Eficiència

Imatge
fachada de viviendas

Un consum eficient és estalvi en la teva factura

Imatge
comunidad-propietarios-eficiencia
Estalvi per a comunitats
Assessorem comunitats de propietaris amb l'objectiu de disminuir la despesa energètica…
Imatge
admin-fincas-eficiencias
Assessorament energètic
Assessorem empreses encarregades de l'administració de finques amb l'objectiu de…
Imatge
iluminacion-eficiencia
Assessorament i instal·lació
Una manera ràpida i efectiva de reduir la factura, substituint la teva instal·lació…
Imatge
monitorizacion-eficiencia
Coneix els teus consums
Un servei d’assossorament per conèixer els consums de la teva instal·lació: el primer pas…
Imatge
reactiva-eficiencia
Bateries de condensador
Redueix costos en la teva factura elèctrica i millora la qualitat del subministrament.

Vols saber-ne més sobre estalvi energètic i eficiència?

Hi ha molts equips elèctrics, com ara fluorescents, motors elèctrics, màquines d’aire condicionat, ascensors, etc. que produeixen un flux d’energia que circula d’un costat a l’altre de la xarxa elèctrica sense que sigui consumida, però que produeix pèrdues i problemes a la xarxa de distribució elèctrica. Aquesta energia és l’anomenada “energia reactiva”.

Les companyies distribuïdores d’energia han d’invertir més en el sobredimensionament de les línies de distribució i dels transformadors per al transport i la transformació d’aquesta energia reactiva. Això genera uns costos en el sistema elèctric que són traslladats al client en forma de penalització per energia reactiva en la seva factura elèctrica.

La vida d'una bateria de condensadors és un paràmetre que ha d'estimar-se per mitjà de proves i assajos indirectes, però generalment la vida mitjana d’una bateria de condensadors s'estima que és de 10 a 12 anys sempre que es realitzi un manteniment mínim que garanteixi el bon funcionament de la bateria segons la norma CEI 60831 on s'estableixen tots els requeriments funcionals de la bateria.

Feníe Energia estudia cada cas de manera personalitzada. A través de la nostra xarxa d'Agents Energètics i, només si és rendible per a tu, t'aconsellarem instal·lar una bateria de condensadors per eliminar la penalització de la teva factura, o que almenys es vegi reduïda de manera considerable.

Per tal d’estalviar diners des del primer dia sense necessitat de realitzar cap inversió, t'oferim l'opció de pagar la bateria en 24 quotes dins de la mateixa factura elèctrica (se substituirà el concepte d'excés de reactiva que actualment pagues, per quotes de menor import). Transcorreguts 24 mesos, no pagaràs ni excessos ni quotes.

D'altra banda, i per a la teva tranquil·litat, si tens el contracte elèctric i instal·les una bateria amb Feníe Energia, realitzarem un seguiment mensual de la factura per comprovar que no torni a aparèixer la penalització per energia reactiva. En cas que torni a aparèixer, avisarem immediatament al teu Agent Energètic perquè visiti la instal·lació i comprovi què ha succeöit (tret de proteccions, nous equips instal·lats, alguna avaria, etc.). Sense aquest control, hi ha clients que triguen mesos a adonar-se que s'ha desconnectat la bateria de condensadors.

Sempre que estiguis satisfet amb la qualitat i intensitat de la teva il·luminació actual, el consell de Feníe Energia és que la intentis substituir per productes de similars característiques lumíniques. A continuació, s'expliquen les característiques tècniques a tenir en compte.

  • Lúmens: és la quantitat de llum que emet una font de llum. Cal tenir en compte que en moltes ocasions els lúmens necessaris en un equip led són inferiors als dels llums convencionals. Aquestes emeten la llum en totes les direccions, amb la qual cosa es desaprofita una part, mentre que els equips LED emeten la llum directament cap al pla de treball (un exemple clar són els tubs fluorescents).
  • Índex de Reproducció Cromàtica (CRI): aquest paràmetre indica la forma com es distingiran els colors. Amb un CRI de 100 es veuran tots els colors i amb un de 0 només escales de grisos.
  • Temperatura: és el color o la calidesa de la llum. Com a exemple, les bombetes incandescents solen tenir 2.700K, amb un color groc/ataronjat, i els fluorescents d'una oficina 4.000K, amb una llum blanca.
  • Angle: és l'angle amb el qual surt la llum de la lluminària. En un passadís amb halògens sol ser de 35-60º perquè es reflecteixi la llum en el terra i en una oficina amb fluorescència sol ser de 120º per obtenir una il·luminació uniforme sense zones sobre il·luminades.

El mercat LED ha madurat i ha superat amb èxit els inconvenients associats a aquells primers equips de fa uns anys com parpellejos o vida útil baixa. Actualment tots els fabricants d'il·luminació de prestigi internacional disposen ja d'una àmplia oferta de productes LED a preus molt competitius. 

Portant un control de la producció de la teva instal·lació, actualment es pot monitorar les plantes de règim especial a través de sistemes de telemesura o, si es vol veure en temps real, per mitjà de la instal·lació d'analitzadors de xarxes.

Una vegada monitorat el programari, et permet crear alarmes o alertes per ser avisat si la instal·lació no s'arriba a la producció desitjada.

Sí, els informes a més d'arribar als correus electrònic-programats al programari, es quedaran emmagatzemats en un format de tipus arbre al programari de monitoratge Sigue+e, amb la qual cosa el client sempre podrà tenir-hi accés.

Sí, aquests comptadors es poden monitorar. Tant si disposes d'un comptador de telegestió on la informació viatja per mitjà de “power line” (per a potències menors de 15 kW), com si disposes d'un comptador amb telemesura (potències superiors a 15 kW) on la informació s'extreu del comptador amb una trucada al router.

A més, si es vol veure aquests consums en temps real minut a minut, es poden instal·lar diferents equips de mesura al comptador, ja siguin lectors òptics monitors de consum o analitzadors de xarxes).

Monitorant tan sols l'escomesa, l'estalvi mitjà és d'un 10% del consum total.

Realitzant “submeetering” (monitorant escomesa i circuits independents aigües avall), l'estalvi mitjà és d’un 12-15%.

Cal dir que el mesurament per si sol no genera estalvis, però sí té la capacitat de visualitzar el que està succeint i ens permet escometre de manera segura mesures d'estalvi que procurin un estalvi econòmic directe.

També us pot interessar