Instal·lació d'autoconsum
Instal·la plaques solars a la teva empresa i comença a estalviar
placas solares fotovoltaicas
Feníe Energía Moneder Solar

La factura de llum del teu negoci a zero amb el moneder solar

hero-monedero-solar-empresa
Compensem al millor preu

Excedents d’autoconsum

hero-solar-excedentes-autoconsumo-empresa

Pause video

Play video

L'autoconsum energètic fa el teu negoci més rendible i sostenible


Tingues o no autoconsum, tenim una solució sostenible per a la teva empresa i el millor assessorament per part dels nostres Agents Energètics.

> Utilitza els nostres filtres per afinar la cerca

Filtro (field_product_filter)
Imatge
hogar-monedero-solar_1
Aconsegueix la factura a zero
Beneficia't de l'energia que generis amb les teves plaques solars i aconsegueix…
Imatge
empresa-solar_0
Ven la teva energia i estalvia
Contracta amb nosaltres la teva instal·lació de plaques solars i el subministrament d'…
Imatge
solar-premium-5kw-trifasico_0
Estalvia amb l'energia del sol
Instal·la autoconsum a la teva empresa i comença a estalviar amb l'energia del sol. No…

Beneficis de l'autoconsum al teu negoci amb Feníe Energía

Beneficia't d'ajudes, subvencions i bonificacions a l'IBI per instal·lar autoconsum. Consulta el teu agent energètic.
Imatge
empresa-solar-destacado

Vols saber com serà la teva instal·lació solar?

Vols saber més sobre l’energia solar i l’autoconsum?

L’autoconsum consisteix a utilitzar la radiació que prové del sol per generar electricitat, que pot ser utilitzada per a qualsevol fi, és a dir, el fet de produir la nostra pròpia energia es coneix com «autoconsumir». Qualsevol equip o instal·lació que consumeixi electricitat pot ser proveït per una instal·lació d’autoconsum.

Sempre que parlem d’autoconsum ens referim a instal·lacions a les quals, a més, hi haurà un subministrament elèctric activat i la fi del qual és complementar el proveïment d’energia que proporciona la instal·lació solar.

Imatge
Asi-funciona-Autoconsumo-3

Parlem d'autoconsum individual quan la instal·lació s'utilitza per proveir d'energia un únic consumidor, és a dir, dit d’una altra manera, quan hi ha només un punt de subministrament donat d'alta i associat a aquesta instal·lació. 

Quan existeixin diversos consumidors o diversos punts de subministrament vinculats a una instal·lació d'autoconsum, llavors estarem parlant d’«Autoconsum col·lectiu». Un exemple d'això seria una comunitat de propietaris en la qual hi ha diversos subministraments donats d'alta i que decideixen compartir una instal·lació solar per repartir-se entre tots l'energia que genera.

Una instal·lació d'autoconsum té excedents quan el consumidor no és capaç d'aprofitar tota l'energia generada i per tant li sobra, és a dir, tindrà un excés de producció. Si el consumidor és capaç d'utilitzar tota l'energia produïda no existirà generació d'excedents.

L'energia que s'aboca a la xarxa es podrà gestionar de dues maneres:

  • Compensació en la factura de subministrament (compensació simplificada)
  • Contracte de venda d’energia. Aquest procés és complex i requereix donar-se d'alta com a productor. Tret de casos especials, es recomana no realitzar-ho per a instal·lacions inferiors a 100 kW.
  • Existeix també la possibilitat d'emmagatzemar l'energia sobrant en bateries per tenir-la disponible quan sigui necessària. Actualment, les bateries tenen preus molt competitius i és una opció molt recomanable.

Un autoconsumidor podrà acollir-se a la compensació d'excedents quan la instal·lació de producció sigui menor o igual a 100 kW. En cas que la potència sigui superior a 100 kW, l'energia es vendrà en el mercat per mitjà d'un contracte de representació de mercat realitzat amb la comercialitzadora.

En la factura, es realitzarà una valoració dels excedents a un preu fix prèviament estipulat amb Feníe Energia, o bé, es podran valorar els excedents indexats als preus del mercat majorista.

La compensació consisteix a valorar els excedents injectats a la xarxa a aquest preu per restar-lo de la factura posteriorment. 

El consumidor continuarà pagant la part fixa del rebut, és a dir, el terme fix de potència i els impostos, i, com a molt, es podrà compensar l'import corresponent a la part variable de la factura, és a dir, l'import dels kWh consumits. Aquesta part mai podrà negativa, per tant, la quantitat màxima a compensar serà la que faci que aquest import sigui zero. Es tracta d'una compensació en termes econòmics més que energètics.

Una instal·lació d'autoconsum fotovoltaic està formada per diversos elements:

  • En primer lloc, està el camp generador, format principalment per panells fotovoltaics. L'energia que es produeix amb aquests equips és corrent contínua.
  • En segon lloc, tenim l'inversor de xarxa l'objectiu del qual és convertir l'energia que es genera amb els panells a corrent altern perquè pugui ser consumit a la xarxa habitual del consumidor i a més ens permet visualitzar l'energia generada i consumida a través d'una aplicació o portal web encarregats de rebre les dades d'aquesta instal·lació.
  • Els mòduls fotovoltaics aniran col·locats sobre una estructura, principalment formada per peces metàl·liques a la qual se subjecten els panells solars per mitjà de cargols i fixacions.
  • La instal·lació disposarà de cablejat i proteccions elèctriques per garantir la seguretat de la instal·lació.

La superfície que ocupa la instal·lació variarà en funció del nombre de mòduls instal·lats, però aproximadament una instal·lació d'1 kW pico estaria formada per 2-4 panells, ocupant una superfície entre 4 i 8 m².

Sí, la inclusió de l'autoconsum és sempre sinònim d'estalvi, però caldrà fer un estudi previ de les necessitats reals del consumidor per verificar el correcte dimensionament de la instal·lació i comprovar que l'aprofitament de l'energia generada sigui el màxim possible, procurant sempre un model rendible i sostenible. 

L'autoconsum té un gran nombre d’avantatges, tant per al propietari com per al medi ambient. 

Com a propietari, procuren un model econòmic de consum elèctric molt beneficiós i competitiu a llarg termini i incrementa el valor a la propietat al qual pertany, podent aconseguir sempre estalvi energètic, segons la tipologia d'instal·lació, ajudant a incrementar el poder adquisitiu del propietari.

Pel que fa al medi ambient, amb la generació d’energia solar s'aconsegueix, entre altres beneficis, disminuir considerablement les emissions de CO2 abocades a l'atmosfera, o fins i tot eliminar-les per complet, contribuint de manera sòlida a crear un futur sostenible.

La nostra millor presentació, l'opinió dels clients i dels agents

Imatge
Salvador Cores
Altres companyies tenen ofertes puntuals o descomptes ficticis, i mai atenen el client de manera personalitzada. Nosaltres volem que el client estalviï el màxim possible
       
Salvador Cores
Imatge
carcoba-electricidad-productores.png
L’empresa dels instal·ladors elèctrics a Espanya. Molt propera en el tracte i la assistència. No hi ha permanència i sempre sota el guiatge del teu instal·lador de confiança.
       
Electricidad Cárcoba
Imatge
Vannesa Fernández
Fa anys que confio en aquesta companyia, el meu instal·lador respon qualsevol dubte; fins i tot ell m’avisa si veu que pago massa amb el canvi de tarifa, sense cost extra.
Seguiré amb ells
     
Vanessa Fernández

Coneix els nostres casos d'èxit i altres novetats sobre autoconsum