Pause video
Play video
L'autoconsum energètic fa el teu negoci més rendible i sostenible
Tingues o no autoconsum, tenim una solució sostenible per a la teva empresa i el millor assessorament per part dels nostres Agents Energètics.
> Utilitza els nostres filtres per afinar la cerca
Beneficis de l'autoconsum al teu negoci amb Feníe Energía
Estalvia amb l'autoconsum
Estalvia fins a un 30% a la teva factura de llum instal·lant autoconsum.
Excedents d'autoconsum
Rep compensació pels teus excedents d’autoconsum d’energia solar.
Feníe Energía Moneder Solar
Acumula tota l'energia que no compenses i deixa la factura a zero.
Agentes de Feníe Energía
Ponemos a tu disposición a nuestros Agentes Energéticos.
Vols saber com serà la teva instal·lació solar?
Vols saber més sobre l’energia solar i l’autoconsum?
Què és l’autoconsum fotovoltaic?
L’autoconsum consisteix a utilitzar la radiació que prové del sol per generar electricitat, que pot ser utilitzada per a qualsevol fi, és a dir, el fet de produir la nostra pròpia energia es coneix com «autoconsumir». Qualsevol equip o instal·lació que consumeixi electricitat pot ser proveït per una instal·lació d’autoconsum.
Sempre que parlem d’autoconsum ens referim a instal·lacions a les quals, a més, hi haurà un subministrament elèctric activat i la fi del qual és complementar el proveïment d’energia que proporciona la instal·lació solar.
Quina diferència hi ha entre autoconsum individual i col·lectiu?
Parlem d'autoconsum individual quan la instal·lació s'utilitza per proveir d'energia un únic consumidor, és a dir, dit d’una altra manera, quan hi ha només un punt de subministrament donat d'alta i associat a aquesta instal·lació.
Quan existeixin diversos consumidors o diversos punts de subministrament vinculats a una instal·lació d'autoconsum, llavors estarem parlant d’«Autoconsum col·lectiu». Un exemple d'això seria una comunitat de propietaris en la qual hi ha diversos subministraments donats d'alta i que decideixen compartir una instal·lació solar per repartir-se entre tots l'energia que genera.
Quina diferència hi ha entre autoconsum amb o sense excedents?
Una instal·lació d'autoconsum en la llar té excedents quan el consumidor no és capaç d'aprofitar tota l'energia generada i, per tant, li sobra, és a dir, tindrà un excés de producció. Si el consumidor és capaç d'utilitzar tota l'energia produïda, no existirà generació d'excedents.
Què passa amb l'energia que no utilitzo?
L'energia que s'aboca a la xarxa es podrà gestionar de dues maneres:
- Compensació en la factura de subministrament (compensació simplificada)
- Contracte de venda d’energia. Aquest procés és complex i requereix donar-se d'alta com a productor. Tret de casos especials, es recomana no realitzar-ho per a instal·lacions inferiors a 100 kW.
- Existeix també la possibilitat d'emmagatzemar l'energia sobrant en bateries per tenir-la disponible quan sigui necessària. Actualment, les bateries tenen preus molt competitius i és una opció molt recomanable.
Puc acollir-me a la compensació d'excedents?
Un autoconsumidor podrà acollir-se a la compensació d'excedents quan la instal·lació de producció sigui menor o igual a 100 kW. En cas que la potència sigui superior a 100 kW, l'energia es vendrà en el mercat per mitjà d'un contracte de representació de mercat realitzat amb la comercialitzadora.
Com serà la meva factura amb excedents?
En la factura, es realitzarà una valoració dels excedents a un preu fix prèviament estipulat amb Feníe Energia, o bé, es podran valorar els excedents indexats als preus del mercat majorista.
La compensació consisteix a valorar els excedents injectats a la xarxa a aquest preu per restar-lo de la factura posteriorment.
El consumidor continuarà pagant la part fixa del rebut, és a dir, el terme fix de potència i els impostos, i, com a molt, es podrà compensar l'import corresponent a la part variable de la factura, és a dir, l'import dels kWh consumits. Aquesta part mai podrà negativa, per tant, la quantitat màxima a compensar serà la que faci que aquest import sigui zero. Es tracta d'una compensació en termes econòmics més que energètics.
Com és una instal·lació d'autoconsum fotovoltaic?
Una instal·lació d'autoconsum fotovoltaic està formada per diversos elements:
- En primer lloc, està el camp generador, format principalment per panells fotovoltaics. L'energia que es produeix amb aquests equips és corrent contínua.
- En segon lloc, tenim l'inversor de xarxa l'objectiu del qual és convertir l'energia que es genera amb els panells a corrent altern perquè pugui ser consumit a la xarxa habitual del consumidor i a més ens permet visualitzar l'energia generada i consumida a través d'una aplicació o portal web encarregats de rebre les dades d'aquesta instal·lació.
- Els mòduls fotovoltaics aniran col·locats sobre una estructura, principalment formada per peces metàl·liques a la qual se subjecten els panells solars per mitjà de cargols i fixacions.
La instal·lació solar en una llar comptarà amb cablejat i proteccions elèctriques per a garantir la seguretat de la instal·lació.
Quant ocupa una instal·lació d'autoconsum?
La superfície que ocupa la instal·lació solar en la llar variarà en funció del nombre de mòduls instal·lats, però aproximadament una instal·lació d'1 kW pico estaria formada per 2-4 panells, ocupant una superfície entre 4 i 8 m².
Estalviaré en la meva factura per instal·lar autoconsum?
Sí, la inclusió de l'autoconsum en la llar és sempre sinònim d'estalvi, però és fonamental realitzar un estudi de les necessitats reals que té el consumidor perquè la instal·lació estigui correctament dimensionada, i l'aprofitament de l'energia generada sigui el màxim possible, procurant un model rendible i sostenible.
Quins beneficis té l'autoconsum per al medi ambient?
L'autoconsum en la llar té un gran nombre d’avantatges, tant per al propietari com per al medi ambient.
Com a propietari, procuren un model econòmic de consum elèctric molt beneficiós i competitiu a llarg termini i incrementa el valor a la propietat al qual pertany, podent aconseguir sempre estalvi energètic, segons la tipologia d'instal·lació, ajudant a incrementar el poder adquisitiu del propietari.
Pel que fa al medi ambient, amb la generació d’energia solar s'aconsegueix, entre altres beneficis, disminuir considerablement les emissions de CO2 abocades a l'atmosfera, o fins i tot eliminar-les per complet, contribuint de manera sòlida a crear un futur sostenible.
La nostra millor presentació, l'opinió dels clients i dels agents
Coneix els nostres casos d'èxit i altres novetats sobre autoconsum
Instalación de un autoconsumo colectivo de 5kW de potencia que surtirá de energía a los edificios públicos de Malanquilla
Weidner podrá ahorrar casi 40.000 € en su factura por esta instalación de paneles solares
Instalación de placas solares con 220 kW de potencia en la Cooperativa Extremeña de Ajos de Aceuchal S.C.